Polícia chytila vraždiaceho otca

17.09.2004 Celý región

V noci na 16. septembra zadržala policajná hliadka z oddelenia Prešov – sever 55-ročného muža z Nižnej Šebastovej, ktorý v stredu 15. septembra okolo 1...
V noci na 16. septembra zadržala policajná hliadka z oddelenia Prešov – sever 55-ročného muža z Nižnej Šebastovej, ktorý v stredu 15. septembra okolo 10.30 h v mieste trvalého bydliska postrelil svojho 34-ročného syna. Po incidente v rodinnom dome strelec utekal a do pátrania po ňom boli nasadení tzv. kukláči, služobné psy a vrtuľník.

Krajský policajný vyšetrovateľ vzniesol násilníkovi obvinenie pre pokus trestného činu vraždy a pre trestný čin nedovoleného ozbrojovania. Muž totiž strieľal z krátkej strelnej zbrane, ktorú nelegálne vlastnil. Pri zadržaní ju mal pri sebe aj so zásobníkom. Okrem toho mu však patrí zbrojný preukaz, na základe ktorého je držiteľom štyroch zbraní. Polícia v dome z nich však našla len kozlicu, po zadržaní sa našli aj ďalšie.
Postreleného do oblasti hrudníka previezli do nemocnice v Prešove a mal šťastie, pretože je mimo najhoršieho. Liečiť sa bude najmenej asi šesť týždňov.
Podľa zástupcu krajskej policajnej hovorkyne Igora Majorooša je motív predmetom vyšetrovania. Zadržaný je v policajnej cele a vyšetrovateľ spracoval návrh na jeho vzatie do väzby.
(jj)
 

Vyberte región

mark